Zeefdrukken op textiel

Zeefdruk is één van de meest gebruikte druktechnieken in de textielindustrie. Dankzij onze jarenlange ervaring zijn we bij Biznizpoint vertrouwd met alle facetten van deze ambacht en begeleiden we u hier graag in zodat het resultaat aan uw wensen en budget voldoet.

Hoe werkt zeefdruk?

Van tevoren wordt een zeefdrukraam klaargemaakt met een emulsie die hard wordt bij blootstelling aan fel licht. Daarnaast maken we gebruik van een zeefdrukfilm om het licht op bepaalde plaatsen tegen te houden waardoor de emulsie niet hard kan worden. Deze emulsie spoelen we weg. Zo krijgen we het ontwerp op het zeefdrukraam gezet en kunnen we beginnen drukken.

Voor elke drukkleur wordt een apart zeefdrukraam gemaakt dat telkens een aparte plek krijgt op de zeefdrukcarrousel. De rakels duwen de inkt door het zeefdrukraam op de kleding. 

Op gekleurde textiel voorzien we bij Biznizpoint steeds een grondlaag zodat de kleuren mooi dekkend zijn. Eén van de vele voordelen van zeefdruk is dat we onze inkten zo kunnen mengen tot we uw exacte pantone kleur kunnen drukken.

Zeefdruktransfers

Zeefdruk wordt quasi altijd rechtstreeks op de drager zelf gedrukt. Maar ook zeefdruktransfers zijn in de loop der jaren enorm verbeterd naar touch, looks en wasbaarheid toe. Onze zeefdruktransfers kunnen we tot 5 kleuren PMS leveren en tevens voorzien van blocker om migratie op softshells en gesublimeerd textiel tegen te gaan. 

Milieuvriendelijke inkt & GOTS-conform

Bij Biznizpoint denken we uiteraard aan het milieu en daarom drukken we enkel met goedgekeurde, milieuvriendelijke inkten.
Verder kunnen we uw ontwerpen volledig GOTS-conform drukken aangezien Biznizpoint GOTS gecertificeerd is!

Interesse? Vraag vrijblijvend uw offerte aan

U ontvangt uw offerte op maat binnen één werkdag, volledig vrijblijvend!

Vraag uw offerte
Contacteer ons

Quicklink

Volg ons

Nieuwsbrief

Mis onze laatste updates niet!

Biznizpoint

Ambachtenlaan 16 Unit 5 3001 Heverlee

info@biznizpoint.be

016 40 84 83

Voldoende parkeergelegenheid net aan onze deur.
 Vlakbij afrit 23 - E40

Goederen kunnen makkelijk worden uitgehaald (bushalte op 100 meter) of mits meerkost worden geleverd

GOTS gecertificeerd sinds 2021